Oferte Bulgaria 2013 - Cazare Nessebar, Bulgaria, Europa

 

Cazare Nessebar, Bulgaria, Europa

Hotel Petrov
Hotel * *
de la 8.00 EUR
Hotelul Petrov este situat pe plaja, intre statiunile Ravda si Nessebar. Facilitati hotel: receptie 24 ore, parcare, sezlonguri, receptie/lobby, sala gimnastica, bar, aces internet, lift, camere nefumatori, semineu deschis (resedinta de vara), Sauna, umbrele de soare, terasa, jacuzzi. Facilitati camere: aer...
Hotel Perun II
Hotel * * *
de la 22.00 EUR
Hotelul se afla pe plaja sud din Nessebar ( regiunea orasul nou ) . Hotelul are 4 etaje , un lift , restaurant , lobby - bar , loc de joaca pentru copii , terasa de vara, parcare. Facilitati camere: WC , telefon , TV ( cablu ) , mini - bar , room-service.
Hotel Sofia 2*
Hotel * *
de la 10.00 EUR
Situat chiar pe plajă, la 1,5 km de Nessebar şi la 5 km de Sunny Beach, Hotel Sofia Beach vă oferă camere cu aer condiţionat, cu TV prin cablu şi balcon cu vedere la mare. În restaurantul mic cu vedere la mare, cu o terasă cu grădină vă puteţi bucura de specialităţi tipice bulgare şi preparate...

Descriere Nessebar, Bulgaria, Europa

Localizare :

Nessebar este unul dintre cele mai vechi orase din Europa, construit pe vechile ruine ale asezarii trace Mesambria. Nessebar este un oras si statiune turistica situat in regiunea Burgas, la circa 120 km sud de Balcic. Este amplasat pe o peninsula lunga de 850 m si lata de 350 m.

Istorie :
Nessebar este unul dintre cele mai vechi orase din Europa, construit pe vechile ruine ale asezarii trace Mesambria. “Mesambria” insemna “orasul lui Melsa”, probabil intemeietorul asezarii, si a fost dat de greci atunci când au colonizat asezarea in anul 510 dupa Christos. Patronul orasului a fost ales zeul Apolo, grecii construind un templu si un teatru in onoarea sa. Din secolul 3 dupa Christos aici incep sa fie batute monede de aur. in anul 72 dupa Christos orasul a fost ocupat de Imperiul Roman care a instalat o garnizoana puternica, devenind o asezare foarte importanta in epoca. A inceput din nou sa joace un rol mai mare in secolele III-IV. in jurul anului 680 Nessebar a devenit un centru episcopal, iar in secolele VII-VIII a devenit un important si puternic port bizantin. in anul 812, Khan Krum a cucerit orasul. Din secolul XI numele slav de Nessebar a fost folosit in locul numelui de Mesambria. Pozitia strategica a favorizat orasul si in timpul celui de al doilea Regat Bulgar. Vârful dezvoltarii sale a fost in perioada domniei lui Alexandru I, când orasul a fost unul dintre cele mai importante centre ale statului bulgar si când s-au construit noi biserici. in 1366, orasul a fost cucerit de cruciatii condusi de Amedei de Savoia care l-au predat bizantinilor. Cronicile din Mesambria ne dau informatii despre perioada când orasul a fost subjugat de catre turci in 1396, iar in 1453 a cazut total sub conducerea imperiului cu capitala la Constantinopole. Orasul si-a pastrat importanta ca port de-a lungul dominatiei turce. Au fost construite nave si s-a facut comert cu grâne si lemn. Dupa eliberare, Nessebar s-a transformat intr-un mic oras de pescari. in timpul existentei sale, orasul a gazduit si un episcop, fiind si centru episcopal. in 1956 orasul a fost proclamat rezervatie arhitecturala si arheologica.

Atractii :

Nessebar are circa 40 biserici iar insusi oraselul, statistic, este cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor din lume. Turistii se pot retrage de asemenea in umbroasele muzee, sau stradutele inguste pline de case cu un etaj si jardiniere cu flori. Merita vizitate Casle Diamanti, Captain Pavel si Panayot Mouskoyani care gazduiesc expozitii etnografice, apoi portile orasului, ruinele zidurilor cetatii, baia turceasca si moara de vant. La fiecare pas veti gasi terase romantice, restaurante, cafenele, baruri.

Servicii :

Hotelurile dispun de terenuri de tenis, basket si voley, sali de fitness, masaj, piscine interioare si exterioare, precum si saloane de infrumusetare, relaxare si recuperare, dar si grupuri de animatie care au grija de copii veniti cu familiile lor, in cazul ca acestea doresc un plus de relaxare. 

Harta Google pentru Nessebar, Bulgaria, Europa